Nieuwswijzer - Informatie

Regelmatig werden de ouders via de Nieuwswijzer op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en wetenswaardigheden op school. Dit jaar verzenden wij de nieuwsbrief via de app Social Schools 3.0. Met deze app kunnen wij de informatie vanuit de klas of de school op een snelle en verantwoorde manier met u delen, en u heeft de informatie altijd makkelijk bij de hand. Op de website wordt een selectie van onderwerpen uit de nieuwswijzer geplaatst.


Nationaal schoolontbijt

Gisteren is de directeur van het nationaal Schoolontbijt samen met een reportageploeg van RTV Utrecht bij ons op bezoek geweest. Via deze link kunt u het artikel lezen en het radio-interview beluisteren. 

 

 

 

 

Regel van de maand, namens het KiVa-team. 

Wij willen op school gaan starten met een ‘regel van de maand’. Dit houdt in dat er één regel in de hele school centraal staat. Alle groepen schenken hier aandacht aan en we hopen dat u dit ook thuis doet. De regel waar we deze maand bij stil staan is: ‘We gaan netjes om met de spullen van elkaar en onszelf’. 

Bag2School 

Voor de herfstvakantie hebben veel ouders kleding ingeleverd voor de actie Bag2School. Er is met deze actie, georganiseerd door Inge Versluis, 160 euro opgehaald. Samen met de 90 euro die de oudervereniging met de boekverkoop in de kinderboekenweek heeft opgehaald, is er 250 euro beschikbaar om nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek te kopen. 

 

Kinderboekenweek

Gisteren is de kinderboekenweek gestart. De opening is bij ons verzorgd door Buurman en Buurman (juf Lucinda en juf Rianne), die een mooi toneelstuk opvoerden en een klein stukje voor hebben gelezen. Het thema van de kinderboekenweek is “Kom Erbij”, waarbij vriendschap centraal staat. “Kom erbij” is ook de titel van he boek waaruit is voorgelezen en de titel van het themalied door Kinderen voor Kinderen.

Naast het kijken, dansen, zingen en luisteren wordt er komende week veel aandacht besteed aan de kinderboekenweek. Zo was er gisteren de boekenmarkt waar de oudervereniging boeken vanuit een goed ingerichte kraam verkocht. Met de opbrengst worden er nieuwe boeken aangeschaft voor de schoolbibliotheek. Een flink aantal ouders en kinderen heeft de markt al bezocht. Voor de ouders die deze kans gemist hebben, is er op vrijdag 19 oktober heeft u van 13.30-14.30 uur ook nog de mogelijkheid om een mooi boek aan te schaffen. Op deze dag vindt ook de tentoonstelling plaats, waar de klassen laten zien hoe ze aan het thema van de kinderboekenweek gewerkt hebben. U bent daarvoor van harte welkom in alle groepen van 13.30 uur tot 14.00 uur. 

Bericht vanuit de verkeerscommissie

Bijna dagelijks is het op de straat en op de stoepen bij de school een kleine chaos. Veel ouders brengen hun kinderen met de auto naar school, omdat ze daarna meteen door willen rijden naar hun werk. Er komen op deze manier heel wat auto’s naar de school, die allemaal even ergens geparkeerd moeten worden. Door al deze geparkeerde en stilstaande auto’s ontstaat er een onoverzichtelijke situatie en leidt dit tot onveilige situaties voor de kinderen en andere weggebruikers. Wilt u zo vriendelijk zijn uw kind(eren) zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te brengen? Ouders die écht geen andere mogelijkheid hebben dan hun kind per auto naar school te brengen, verzoeken wij vriendelijk hun auto niet op de stoepen rondom de school te parkeren!

 

De Wegwijzer
Essenlaan 1
3442 JE Woerden 
0348-414150   
E-mail: